Je kan bij vele tattoo shops een neuspiercing zetten, maar het is belangrijk dat je eerst even navraag doet naar de hygiƫne die zij hanteren. Het is namelijk erg belangrijk dat alles schoon is, omdat je neus een gevoelige plek is. Ook is het verstandig om even na te vragen welke soort neuspiercing zij aanbieden, want er zijn er namelijk verschillende soorten. Voorbeelden hiervan zijn de bovenste helft van de neus, de neusknikker en de neusteen.

Als je eenmaal weet welke shop hygiƫnisch werkt en welke soort neuspiercing zij aanbieden, dan kan je een afspraak maken. Als je bijvoorbeeld kiest voor de septum, dan is het belangrijk dat je weet dat deze iets ingewikkelder te zetten is. Je moet namelijk een gaatje laten maken in het bot van je neus. Dit kan erg pijnlijk zijn, maar je raakt er wel snel aan gewend.

De piercing door de neusvleugel is een iets minder pijnlijke piercing, omdat er geen gaatje in het bot van je neus hoeft te worden gemaakt. Wel moet je er rekening mee houden dat deze piercing iets langer kan duren voordat hij helemaal genezen is.

Naast de septum en de piercing door de neuspiercing, zijn er nog veel meer soorten neuspiercingen. Het is dus belangrijk dat je even navraag doet bij de piercingshop welke soorten zij aanbieden, zodat je weet wat je kunt verwachten.

Als je eenmaal een neuspiercing hebt laten zetten, is het belangrijk dat je deze goed schoonhoudt. Meestal krijg je hiervoor speciale neusspray van de piercingshop, maar je kan ook gewoon een beetje zout water gebruiken. Spray twee keer per dag je neus in met de neusspray of maak twee keer per dag een kopje zout water.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *