De buitenste huidlagen van een tattoo moeten na zo’n 2 tot 3 weken geheeld zijn, zodat je er geen hinder meer van ondervindt in je dagelijkse leven. Het volledige genezingsproces in alle huidlagen kan echter 4 tot 6 maanden duren.

Het is geen proces dat voor iedereen hetzelfde is, dus we kunnen geen kant-en-klaar antwoord geven op “Hoelang duurt de genezing van een tattoo?” Het hangt af van meerdere factoren. Een eenvoudige kleine tattoo bijvoorbeeld, met alleen zwarte inkt, geneest veel sneller dan een grote, gedetailleerde tattoo in kleur. Je huidtype, je levensstijl en je lichamelijke conditie bepalen ook de genezingstijd van je tattoo. We hebben hier de belangrijkste stappen van het genezingsproces van een tattoo bij elkaar gezet, evenals waar je op moet letten bij elke stap.

De huid heeft ongeveer vier tot zes weken nodig om te herstellen nadat het getatoeëerd is. Hoe je in deze periode met de nazorg van je tattoo omgaat is bepalend voor het eindresultaat. Wat zijn de do’s and dont’s als het aankomt op de zonnebank, sporten of zwemmen? En welke zalf of crème kun je het beste gebruiken en wat raadt de GGD eigenlijk aan?

De nazorg van je tattoo is enorm belangrijk. Eigenlijk net zo belangrijk als de vaardigheden van de tattoo-artiest. Je artiest zet de tatoeage met de grootste zorg, maar de manier waarop je met je tattoo omgaat bepaalt voor net zo’n groot deel hoe de tattoo er uiteindelijk uit komt te zien.

Verzorg je je tattoo goed, dan kun je er gewoon langer van genieten. De lijnen blijven strakker en egaler en als je een kleurentatoeage hebt, dan blijven de kleuren langer levendig. Alle reden dus om goed voor je nieuwe lichaamsversiering te zorgen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *