De opkomst van de heuse earparty is wat ons betreft een blijvertje. Alleen zo’n rits gaatjes vergt natuurlijk wel de nodige zorg en aandacht. Nogal wiedes, zou je zeggen. Maar toch raakt dat meegekregen briefje met verzorginstructies al gauw zoek en zijn sommige adviezen bovendien behoorlijk achterhaald.

Laat je piercing door een professional zetten. Er is een juiste en een verkeerde manier om piercings te zetten. Ga voor een piercing dus liever niet naar een winkelcentrum waar eigenlijk alleen oorbellen gezet mogen worden, maar investeer een paar tientjes extra om je lichaam in een professionele shop te laten piercen. Hier wordt je piercing beter gezet, waardoor de wond sneller zal genezen. Bovendien kun je zo later altijd contact met een expert opnemen, mocht je tijdens het genezingsproces problemen ondervinden.

Een gaatje schieten zorgt door de druk die wordt uitgeoefend voor onnodige weefselschade. Een piercingnaald werkt preciezer, is volledig steriel en laat minimale schade achter. Dat een piercinggeweer minder pijn zou doen is een fabeltje – zolang de naald goed gebruikt wordt hoort de pijn minimaal te zijn.

Laat het staafje of ringetje zitten. Tot de piercing genezen is, kun je het staafje of ringetje dat de piercer heeft ingebracht het beste laten zitten. Zo voorkom je namelijk dat de wond wordt blootgesteld aan bacteriën. Het genezingsproces voor oorpiercings duurt gemiddend 6 tot 8 weken. Blijf het staafje of ringetje gedurende deze periode dragen om een pijnlijke infectie te voorkomen.

Een gaatje in je oorlel heeft meestal twee tot drie maanden de tijd nodig om te helen, een helixpiercing een tikkie langer: zo’n drie tot tien maanden. Zodra de zwelling weg is, er geen vocht meer uitkomt en de roodheid is verdwenen is je oor volledig genezen. Halleluja!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *