Hoe snel deze wond geneest hangt af van de plaats van de piercing, de metaalsoort, de vakkundigheid van de piercer en de kwaliteit van de nazorg. Daarom is het van cruciaal belang dat je de juiste nazorg instructies voor piercings krijgt van je piercer. Als het slecht wordt uitgelegd of er verkeerde instructies worden gegeven kan dat veel leed en verminking als gevolg hebben.

Je nieuwe piercing is eigenlijk gewoon een wondje en gedraagt zich ook niet heel anders. Het grote verschil is dat er bij een piercing iets achterblijft (je sieraad) in het wondje waardoor het veel langer duurt voordat ie helemaal genezen is. Direct na het piercen kan er wat bloed vrijkomen en kan de plaats rondom de piercing rood worden en een beetje opzwellen. De roodheid en zwelling kunnen enkele weken aanhouden. Als er al bloed zichtbaar is dan is dit slechts de eerste paar dagen. Ook zal er wondvocht uit de piercing komen tijdens de genezing, dit kan maanden aanhouden. Dit wondvocht vormt een soort van korstje rond de piercing. Het is belangrijk dat je niet aan dit korstje gaat krabben omdat je dan een nieuw wondje maakt.

  • Raak de piercing niet aan. Draai of schuif nooit aan de piercing, ook niet bij het schoonmaken, ook niet even met de vingertoppen omdat het jeukt. Vingers hebben altijd bacteriën die schadelijk kunnen zijn voor een genezend wondje;
  • Zorg dat er zo min mogelijk wrijving/druk op je piercing zit.
  • Het zwembad of de sauna vermijden tijdens de genezing. Minimaal de minimale genezingsperiode van de genezing.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *